Home > Alexandru > Am o veste buna si o veste proasta

Am o veste buna si o veste proasta

Prima provocare: o zi fara internet/telefon. Cand am vazut care este provocarea mi-am zis „ floare la ureche”, asa ca am decis sa le fac pe amandoua.

Vestea buna: o zi fara internet.

Pentru mine a sta fara internet in timpul saptamanii este imposibil, munca, informatiile si momentele de relaxare sunt legate de internet, daca nu am internet sunt mort, de aceea am doua surse de internet chiar trei daca pun la socoteala si internetul de pe telefon. Asa ca m-am uitat pe calendar si am zis: cea mai potrivita zi este ziua de duminica (14 august); weekendul in care hotarasem sa ajung in Bacau.

O zi fara internet nu a fost o provocare grea pentru ca am ales ziua cand nu aveam nevoie de internet si pentru ca oricum incerc sa utilizez cat mai putin internetul in weekend, incerc sa-mi limitez accesul la internet in timpul weekendului (cand nu lucrez) cat pot de mult. Nu am simtit nevoia de a intra pe net, desi au fost momente in care obiceiurile zilnice ma indemnau sa deschid browser-ul, asa ca am plecat in lume, am iesit in oras si ziua a trecut pe nesimtite. Ziua de duminica sau orice alta zi in care nu trebuie sa stau pe net imi ofera momentele de ragaz pentru a face ceva real si a ma deconecta de tot ce inseamna munca prin plimbări, cumparaturi, intalniri, iesiri, etc.

Cred ca o zi pe saptamana  fara internet este exact ceea ce am nevoie pentru a ma desprinde de lumea virtuala in care muncesc sper a simti cu adevarat relaxarea oferita de  lumea reala; necesara pentru mine sa nu intru pe net sau mai bine zis sa ma desprind de calculator, sa ma relaxez.Asadar o zi fara internet s-a dovedit a fi o veste buna si un test usor de trecut.

Vestea proasta: o zi fara telefon

Telefonul, din punctul meu de vedere, deranjeaza. De fapt, ma deranjeaza ca trebuie sa raspund cand lucrez, cand sunt in vacanta, etc.. De obicei nu raspund la telefon decat cand cred ca e absolut necesar, iar de sunat evit pe cat de mult posibil, de obicei folosesc sms-urile care sunt un pic mai discrete. Dar sunt momente cand  sunt nevoit sa il folosesc (mai rapid, direct, util ) fiind este cel mai comod mijloc de comunicare la distanta.

La inceput am crezut ca pot sta o saptamana lejer fara telefon, avand in vedere ca  nu dau mai mult de 1-3 apeluri pe zi si cateva sms-uri. Desi nu vorbesc mult la telefon  si incerc sa il utilizez cand e absolut necesar, nu am reusit sa stau 24 de ore fara sa folosesc  indipensabilul telefon.Am fost uimit sa constat ca nici duminica, nici luni zile in care ar fi fost cel mai usor si acceptabil sa stau fara mobil nu am putut sa duc la bun sfarsit challenge-ul, ba un sms, ba un telefon si a trecut ziua, si uite asa iar l-am folosit!!!

Concluzia: in momentul de fata nu pot sta fara telefon 24 de ore, din pacate. Cred ca o sa pot sta fara telefon 24 de ore in vacanta (concediu, dar inainte sa stau fara telefon 24 de ore trebuie sa dau o „droaie” de apeluri sa explic unde? cum? cand? de ce? , si sa spulber orice urma de ingrijorare din parte familiei, prietenilor, etc.). Voi mai incerca sa stau fara telefon, sper ca atunci sa si reusesc.

Cu drag.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: