Home > Gabriela > Scrisori din Chicago, I

Scrisori din Chicago, I

Mulți oameni de aici mă întreabă de ce am ales să locuiesc în Chicago. Adică după ce am plecat din România, m-aș fi putut duce oriunde în lume, de ce Chicago?

Trecând peste motivul evident ( Chicago este în SUA, SUA este tărâmul făgăduinței, deci trebuie să fie bine), de ce am venit în Chicago? De ce nu Boston? Sau Portland? (Alte orașe în care cred că mi-ar plăcea să locuiesc.)

Răspunsul lung este că vroiam să locuiesc într-un oraș mare, cu o climă similară Bucureștiului, dar mai puțin stresant, congestionat sau poluat. Chicago e exact asta: un București mai plăcut, mai prietenos, mai verde(sunt atâția copaci aici!). Clima, în schimb…off, nu știu exact cum am ajuns eu la concluzia asta, dar chiar credeam că voi găsi o climă aproape identică aici. Boy, was I wrong: iernile sunt mult mai reci și mai lungi, iar verile scurte; și când e în sfârșit cald, e o căldură umedă și foarte neplăcută.

Ar mai trebui să adaug încă un factor care a influențat decizia mea: Mircea Eliade. Autorul meu preferat, și unul din oamenii pe care îi admir enorm, a fost profesor la Universitatea din Chicago timp de 30 de ani, până în 1986. Mi-am zis că dacă lui i-a plăcut Chicago, îmi va plăcea și mie.

Răspunsul scurt este că am simțit că mă ”cheamă” ceva în Chicago. Trei ani mai târziu pot spune că am avut dreptate; Chicago este ”acasă” pentru mine.

Advertisements
Categories: Gabriela
 1. katy
  July 21, 2011 at 7:12 PM

  M-au emotionat cuvintele tale: Chicago este ”acasă” pentru mine :).

  xoxo

  • Gabriela
   July 21, 2011 at 8:02 PM

   aww, pumpkin, mă bucur să aud asta, nu eram sigură că are destul sentiment postul ăsta.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: